25 januari 2018 | 13 de jaargang | nummer 2

Orde in Actie

 • Ontdekte u DPA-deposit al?

  2018 wordt het jaar van de waarheid voor DPA-deposit. Enkele maanden proefdraaien gaf sommigen onder jullie de kans om het platform te leren kennen. Door enkele belangrijke technische aanpassingen is DPA-deposit vandaag een veilig, betrouwbaar en efficiƫnt uitwisselingsplatform van juridische documenten tussen advocaten, rechtbanken, cliƫnten en derden.

 • Leg het nu maar uit. OVB pakt uit met campagne over rechtsbijstandsverzekering

  De OVB startte dinsdag met een nieuwe campagne over de rechtsbijstandsverzekering. Eigen onderzoek toonde aan dat de Vlaming te weinig weet wat die inhoudt. Bovendien laat hij zich veel te weinig bijstaan door een advocaat naar keuze voor de politierechtbank bijvoorbeeld. Via social media laten we hierover een video met een duidelijke boodschap op het publiek los. Advocatenkantoren reageerden alvast enthousiast.

 • Salduzweb 3.6: nieuwe versie

  Op 2 februari 2018 wordt een nieuwe versie van de Salduz-webapplicatie in gebruik genomen. Een aantal wijzigingen werden uitgevoerd die noodzakelijk zijn voor de toekomstige integratie van de Salduz-webapplicatie in het DPA. Daarnaast werd met de politie samengewerkt om de integratie van de applicaties bij de politie te optimaliseren. Hierdoor kan de politie voortaan sneller Salduz-dossiers aanmaken en opvolgen.

 • OVB organiseert: bijzondere opleiding cassatieprocedure in strafzaken

  Advocaten die een penale procedure voor het Hof van Cassatie willen voeren, moeten de bijzondere opleiding cassatieprocedure in strafzaken volgen.

  De opleiding start in mei en vindt plaats in Brussel.

  Schrijf u in via het privaat luik.

 • OVB in de pers 12 01 18 tem 25 01 18

  "7 op 10 Vlamingen zonder advocaat voor de politierechtbank": Onze campagne over de rechtsbijstandsverzekering kreeg heel wat persaandacht.

  De OVB reageerde op het wetsvoorstel van Open Vld-kamerlid Sabien Lahay-Battheu om via snelrecht binnen de week een vonnis te kunnen uitspreken.

  Hugo Lamon schreef deze week op Jubel.be een stuk over de robotisering en digitalisering van procedures.

 • Agenda en commissievergaderingen

  In de agenda van de OVB en van de commissievergaderingen vindt u per dienst een overzicht van de besprekingen en commissievergaderingen.

Advocaat in Actie

Wet Geworden

Wet in Wording