22 maart 2018 | 13 de jaargang | nummer 6

Orde in Actie

 • Bezorg uw opmerkingen over 'De toekomst van het advocatenberoep'

  Op 26 februari 2018 bezorgden de experten Patrick Henry en Patrick Hofströssler hun rapport over de toekomst van het advocatenberoep aan de minister van Justitie en de voorzitters van de OVB en de OBFG. De OVB is volop bezig met de analyse van het integrale rapport en beraadt zich over de 38 voorstellen van de beide experten.

  We nodigen u graag uit om uw opmerkingen voor 30 maart 2018 aan de Orde van Vlaamse Balies over te maken, zodat we die kunnen meenemen in de verdere reflectie.

 • Advocatenkaart enige geldige middel om vlot justitiepaleis binnen te geraken

  Sinds deze week is de advocatenkaart de enige geldige manier om vlot de justitiepaleizen in o.a. Antwerpen en Brussel binnen te geraken. Er worden geen uitzonderingen meer aanvaard. Geen advocatenkaart? Dan zal u moeten aanschuiven aan de scanstraat.

  Vraag daarom vandaag nog uw advocatenkaart aan!

 • Neem deel aan de enquête over de Salduz-webapplicatie

  De Orde van Vlaamse Balies beheert en onderhoudt, in samenwerking met Avocats.be, de Salduz-webapplicatie. En dat al sinds de invoering van de Salduz-wetgeving meer dan 6 jaar geleden.

  Hoog tijd om een enquête te houden over het gebruik van de applicatie.

 • Ad Rem: advocaten en het gebruik van sociale media

  Een advocaat mag een cliëntenrelatie tot stand brengen via sociale media. Maar hij moet daarbij ook de wettelijke en deontologische regels naleven. In de eerste Ad Rem van dit jaar leest u de do’s en don’ts over sociale mediagebruik.

  Verder ook nog in deze Ad Rem: GDPR, Brussels International Business Court en advocatuur & IT.

 • Oproep kandidatuur verkiezing nieuwe bestuurder OVB

  Op donderdag 26 april 2018 verkiest de algemene vergadering een nieuwe bestuurder van de Orde van Vlaamse Balies. Geïnteresseerd? Dien dan uw kandidatuur in.

 • OVB in de pers 09/03/2018 t.e.m. 22/03/2018

  Het hoe, wat en waarom van het DPA. Nieuwe pistes voor de woonstbetreding, dankzij de OVB. Pleidooi voor meer profilering van de maatschappelijke rol van de actoren van justitie.

 • Agenda en commissievergaderingen

  In de agenda van de OVB en van de commissievergaderingen vindt u per dienst een overzicht van de besprekingen en commissievergaderingen.

Advocaat in Actie

Uitgelezen Rechtspraak

Wet Geworden

Wet in Wording