6 december 2018 | 13 de jaargang | nummer 21

Orde in Actie

 • Warmste Week: want iedereen zorgt voor iedereen!

  Voor het derde jaar op rij organiseert de OVB Work 1 Hour for Life ten voordele van SOS Kinderdorpen. Dit jaar zamelt SOS Kinderdorpen geld in voor het Simbahuis in Liedekerke waar ze een nieuw en innovatief type opvang introduceert voor jonge kinderen.

  Doe op dinsdag 18 december mee met Work 1 Hour for Life met uw kantoorgenoten. Schrijf vandaag nog in.

 • OVB in de pers 23/11/2018 t.e.m. 06/11/18

  Zou de partijbeslissing of de eenzijdige bepaling door de advocaat van zijn ereloon binnenkort afgeschaft worden? Voor de OVB lijkt dat logisch. Want of u nu een loodgieter, architect, of advocaat raadpleegt, u zit als consument altijd met dezelfde vraag: wat gaat het kosten? - Advocaten reiken de rechter juridische argumenten aan die hem soms tot juridisch activisme aanzetten. Daarnaast nemen advocaten, als geëngageerde burgers, ook deel aan het maatschappelijk debat. De rol van de advocatenordes is daarbij bijzonder: ze komen op voor de collectieve belangen van de advocatuur én van de rechtzoekenden.

 • Agenda en commissievergaderingen

  In de agenda van de OVB en van de commissievergaderingen vindt u per dienst een overzicht van de besprekingen en commissievergaderingen.

Advocaat in Actie

 • Vanaf 1 december 2018 e-Curia verplicht voor het Gerecht van de Europese Unie

  Vanaf 1 december 2018 is het gebruik van het e-Curia systeem verplicht in procedures voor het Gerecht van de Europese Unie, waardoor vertegenwoordigers van partijen nog enkel via die weg met het Gerecht kunnen communiceren.

 • Aan de slag met DPA

  Elektronisch conclusies of stukken neerleggen bij de rechtbank doet u sinds kort via DPA-deposit. Nog niet helemaal vertrouwd met dat platform? Kom meer te weten in onze nieuwe flyer of bekijk de demovideo's.

 • Vergeet niet een contactwijziging door te geven aan uw balie

  Verhuisd? Werkzaam bij een nieuw kantoor? Vergeet dan zeker niet uw adreswijziging of wijzigingen in uw contactgegevens door te geven aan uw baliesecretariaat. Zijn uw facturatiegegevens veranderd? Dan kan u die zelf nakijken en aanpassen. Lees hier hoe.

Wet Geworden

Wet in Wording

 • Stand van zaken hervorming strafrecht

  In de Commissie Justitie van de Kamer werd de minister van Justitie ondervraagd over de lopende hervorming van het strafrecht naar aanleiding van het ontslag van twee experten van de Commissie voor de hervorming van het strafrecht. Zijn antwoord leest u hier.

 • Rapport Vrijdaggroep over Belgische gevangenissen

  In de Commissie Justitie van de Kamer vroeg een volksvertegenwoordiger naar de reactie van de minister van Justitie op het recente rapport van de Vrijdaggroep over de Belgische gevangenissen. Lees de reactie van de minister.